Vistema Vantaalla yhdistyvät niin ajopiirturitaidot, asiakaspalvelu kuin tekninen monimerkkiosaaminenkin.

Vistema Oy on raskaan kaluston autokorjaamo Vantaalla ja palvelee asiakkaitaan 12 ammattilaisen voimin. Yritys on valtuutettu Iveco-merkkihuoltaja ja kuuluu kansainväliseenTop Truck -ketjuun. Kyseisen ketjun kautta ovat tarjolla kattavat varaosien hankintakanavat, teknistä koulutusta ja kenties maailman laajimmat tietopankit raskaan kaluston korjausohjeista ja teknisestä korjausinformaatiosta. Top Truck korjaamoketjun kautta Vistemalla on käytössään moneen eri asiakastarpeeseen soveltuva ajoneuvojen huolto- ja testausohjelmisto Haynes Pro.
– Lisäksi meillä on Boschin ja Autocomin testerit ohjelmistoineen ja tietysti Ivecon järjestelmät, palvelupäällikkö Matti Kuokkanen lisää.

Kuokkanen sanoo Visteman pärjänneen kilpailussa yksinkertaisella palvelukonseptilla.
– Tässä ei ole taustalla mitään monimutkaista matemaattista yhtälöä. Asiakkaita kuuntelemalla ja heidän tarpeisiinsa vastaamalla pääsee melko pitkälle. Pidämme tärkeänä, että asiakkaamme saavat kaikki tarvitsemansa palvelut samasta osoitteesta, joustavasti ja lyhyellä varoitusajalla.

Kuokkasen mukaan ammattiautoilijat arvostavat joustavaa palvelua ja tilannekohtaista pelisilmää.
– Byrokratia ja kankeus eivät sisälly työsanastoomme. Tärkeintä on, että pidetään lupauksista kiinni ja tehdään, mikä on sovittu. Tänä päivänä se tietenkin vaatii paitsi lujan ammattitaidon omaavan ja koulutetun henkilökunnan, myös kehittyneet työkalut ja testilaitteet.

Piirturilaitteiden erikoisosaaja

Visteman erikoisosaamisalaa ovat ajoneuvopiirturien tarkastukset ja huoltopalvelut. Näitä palveluja tarjotaan asiakkaille ilman ajanvarausta. Piirturien huolloista vastaava Jari Suonpää on yksi Suomen ja koko Euroopan etevimmistä mittarimekaanikoista. Hänen osaamiseensa luottavat niin asiakkaat kuin laitevalmistajat.
– Meillä on hyllyssä noin kahdensadan kiekkopiirturin valikoima, mistä löytyy vaihtolaite useimpiin ajoneuvoihin. Meillä on myös poikkeuksellisen kattavasti varaosia kaikenikäisiin laitteisiin. Vuosittain huollamme 300–400 piirturia, ja tarkastuksia on vähintään kaksinkertainen määrä, Jari Suonpää toteaa.

Säädösten mukaan ajopiirturi tulee tarkastaa kahden vuoden välein, riippumatta siitä onko se käytössä vai ei.
– Tyypillisesti tällainen piirturi saattaa löytyä vaikkapa kevytkuorma-autosta. Moni yrittäjä saattaa olla tietämätön uudempien ajoneuvopiirturien sekä digikorttien tietojen keruun mahdollisuuksista. Lisäksi useat vieroksuvat suotta uusia etäluettavia C1-luokan laitteita.
– Lakisääteinen velvoite jää valitettavan monelta ajallaan tekemättä, mikä saattaa tuoda mukanaan lisävaivaa. Etäluettavia laitteita vieroksutaan, kun pelätään virkavallan keräävän niistä tietoja.

Todellisuudessa etäluku nopeuttaa tarkastusta. Jos tulos näyttää vihreää, ei piirturista tarvitse ottaa ulos lainkaan dataa, mikä säästää sekä kuljettajan että viranomaisen aikaa. Uuden etälukuteknologian myötä Vistema on tuonut tarjolle piirturitietojen etätallennuspalvelut.
– 16 € alv 0 %/kk/auto kustantava palvelumme vie ajoneuvon piirturitiedot suoraan pilveen, mistä ne ovat helposti haettavissa ajasta ja ajoneuvon sijainnista riippumatta. Tiedot myös säilyvät siellä ja ovat tarvittaessa heti saatavilla. Palvelua on mahdollista laajentaa vaikkapa palkanmaksun tai laskutuksen työkaluksi. Asiakaspalaute on ollut erittäin positiivista, Matti Kuokkanen täydentää.

Osaava henkilöstö avain menestykseen

Pitkän työuran varaosa- ja autohuollon parissa tehnyt Matti Kuokkanen ymmärtää henkilöstön merkityksen toimialalla.
– Meillä on kaikkiaan kahdeksan ammattitaitoista asentajaa. Melkein kaikki ovat tulleet eri merkkikorjaamoista ja erilaisista erikoisosaamista vaativista tehtävistä. Siksi meillä on poikkeuksellisen hyvät lähtökohdat asiakkaiden kokonaisvaltaiseen palveluun. Täyden palvelun huoltotalo Visteman palvelutarjonta kattaa pääsääntöisesti kaikki ajateltavissa olevat huolto- ja korjauspalvelut.
– Osassa palveluistamme kuten esimerkiksi katsastuksissa, rengasasioissa tai tuulilasien vaihdoissa luotamme yhteistyökumppaniverkostomme ammattitaitoon. Asiakkaan kantilta tärkeintä on kuitenkin se, että kaikki meiltä tilatut palvelut saa samasta osoitteesta ja yhdellä laskulla.

Helposti löydettävissä

Vistema sijaitsee keskeisellä paikalla, hyvien liikenneyhteyksien varrella Vantaalla, aivan lentokentän kupeessa.
– Robert Huberin tie 7 on korjaamoyrittäjän kantilta tarkasteltuna suoraan sanottuna unelmapaikalla, suoraan Kehä III:n ja Lentoasemantien kainalossa. Tänne löytävät kaikki, myös ulkomaiset asiakkaat, joiden määrät ovat olleet hyvässä kasvussa. Palvelemme suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, viroksi ja venäjäksi.

Meille kannattaa tuoda auto huoltoon, meillä palvellaan, palvelupäällikkö Matti Kuokkanen tiivistää.