Huoltopalvelu Viitanen: Raskaan kaluston huolto- ja korjauskokemusta vuodesta 1985.

Veikko Viitanen perusti vuonna 1985 oman raskaan kaluston korjaamon, Huoltopalvelu Viitasen. Sitä ennen hän piti maansiirto- ja metsäkoneiden korjaamiseen erikoistunutta korjaamoa seitsemän vuoden ajan yhdessä yrityskumppanin kanssa. Yritys on toiminut koko ajan samassa paikassa Lahden Lotilassa. Tiloja on vuosien varrella laajennettu tarpeen mukaan, ja tilaa on nyt käytössä yhteensä n. 1100 m². Yritys työllistää tällä hetkellä kymmenen työntekijää. Huoltopalvelu Viitanen on alusta asti ollut mukana Top Truck -korjaamoketjussa, josta on ollut heille paljon apua varaosien hankinnassa sekä teknisten tietojen saamisessa.

Yrityksessä tehtiin kevään 2020 aikana sukupolvenvaihdos, ja nyt Markus Viitanen on etenevässä määrin siirtymässä vetovastuuseen. Samalla yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi. Kevään aikana avautui korjaamolle suora ja nopeampi yhteys valtatie 12:n Lahden eteläisen kehätien eritasoliittymiltä. Huoltopalvelu Viitasella on panostettu korjaamon kyltityksiin. Uuden kulkuväylän myötä liikenne on kasvanut teollisuusalueella, jossa korjaamo sijaitsee, ja uusien kylttien avulla korjaamon näkyvyys on parantunut.

Monipuolista huoltoa hallissa ja tien päällä

Huoltopalvelu Viitanen Oy tarjoaa kattavat raskaan kaluston korjaamopalvelut, mm. korjaukset ja huollot sekä testit, kalibroinnit ja vikakoodien luvut, pitkällä kokemuksella. Yrityksen toimenkuvaan kuuluvat kuorma-autojen, linja-autojen sekä perävaunujen huolto- ja korjaustyöt. Myös hyvin varusteltu huoltoauto on käytössä tien päällä tehtäviin korjauksiin. Korjaamolla on oma kuorma-auto, joten tarvittaessa on mahdollista hakea asiakkailta perävaunu korjaukseen. Kuorma-autolla hoituvat myös asiakkaiden ajoneuvokaluston katsastuskäynnit.

Korjaamolla on A-jarrukorjaamolupa. ABS- ja EBS-korjauksia ja -ohjelmointeja varten ovat käytössä Knorr- ja WABCO-ohjelmistot, ja tarvittaessa hyödynnetään Bosch KTS -testilaitteistoa. Katsastuksessa vaadittavat jarrutesti- ja sovituspaperit tehdään jarrudynamometrillä. Korjaamolla on myös vaadittava laitteisto piirturien ja nopeudenrajoittimien lakisääteisiin tarkastuksiin. Myös nelipyöräsuuntauslaite sekä ilmastoinnin huolto- ja korjaustoimiin vaadittava laitteisto löytyvät Huoltopalvelu Viitaselta. Lisäksi yritys kuuluu Bosch Commercial Vehicle -moduulikorjaamokonseptiin. Tämä mahdollistaa ammattitaitoisen korjauksen ajoneuvon merkkiin katsomatta. Yrityksessä pidetään henkilökunnan ammattitaitoa ajan tasalla hyödyntäen mm. ketjun koulutustarjontaa. Pitkän linjan yrittäjä kiittelee nuorempaa asentajapolvea ja hyvää yhteishenkeä korjaamolla. Tietoa vaihdetaan hyvässä hengessä ja ongelmatilanteita ratkotaan yhdessä. Tietoa ja osaamista jaetaan ja siirretään muille työntekijöille tarpeen mukaan.

Korjaamo on toiminut Lahden alueen valtuutettuna Iveco-merkkikorjaamona vuodesta 1997 lähtien ja on myös valtuutettu alkolukkojen myynti-, asennus- ja huoltopiste sekä ajopiirturien myyntipiste. Myös viranomaisten määräämät alkolukkojen asennukset hoituvat Huoltopalvelu Viitasella. Kattavasta varaosavalikoimasta löytyvät Iveco-varaosien lisäksi myös muiden ajoneuvomerkkien ja perävaunujen yleisimmät huolto- ja varaosat.

Huoltopalvelu Viitanen

Höylääjänkatu 2, 15520 Lahti
huoltopalveluviitanen.fi
Töiden vastaanotto: 050 313 6067,  Varaosat: 050 313 6068