Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä Top Truck -korjaamo Juvan Auto tarjoaa kaikki korjaamo- ja varaosapalvelut niin kevyelle kuin raskaallekin kalustolle.

Tauno ja Eila Hyötyläinen perustivat vuonna 1960 henkilö- ja kuorma-autokorjaamon. Näin alkoi Autokorjaamo T Hyötyläisen 60-vuotinen taival kohti tulevaa.

Yritys laajeni vauhdilla jo heti 1960-luvulta alkaen. Nyt tähän päivään mennessä toimitiloja on laajennettu jopa kaiken kaikkiaan kymmenen kertaa. Menneiden vuosikymmenten aikana yhtiön palveluksessa on ollut lähes 80 henkilöä, suurimmillaan henkilömäärä oli liki 20 työntekijää. 1980-luvulla Autokorjaamo T Hyötyläinen muutettiin Juvan Auto Ky:ksi ja toimintaa jatkettiin kommandiittiyhtiönä yli vuosituhannen vaihteen. Vuonna 2005 Juvan Auto Ky liittyi mukaan Fixus-ketjuun. Yrityksen omistuspohjaa laajennettiin 2008 ja yritys muutettiin Juvan Auto Oy:ksi. Osakkeenomistajina toimivat tällä hetkellä Taunon ja Eilan pojat Arto ja Juha sekä Taunon veli, Pertti Hyötyläinen.

Yrityksen toimenkuvaan ovat kuuluneet alusta alkaen henkilö-, paketti- ja kuorma-autojen sekä työkoneiden ja perävaunujen huolto- ja korjaustyöt sekä katsastus- ja jarrukorjaukset jarrusovituksineen. Jo vuodesta 1965 lähtien Juvan Autossa on tehty myös henkilö-, paketti- ja kuorma-autojen vauriokorjauksia maalaustöineen. Yhtiön toimitiloissa on 1980-luvulta alkaen toiminut myös henkilö-, paketti- ja kuorma-autojen katsastuspalvelu viikoittain. Tällä hetkellä katsastukset hoitaa Etelä-Savon Katsastus Oy, aina torstaisin. Juvan Autolta löytyy jarrukorjauksien A-lupa ja piirtureiden Db-lupa. Lisäksi käytössä on asianmukaiset pesutilat henkilö-, paketti- ja kuorma autojen sekä raskaan kaluston tarpeisiin.

Juvan Auto on Suomessa yksi harvoista, joilla on Inspectan (Kiwa) myöntämä ja valvoma turvaohjaamoiden korjauslupa. Turvaohjaamoiden korjauksiin on erittäin tarkat ohjeet ja säädökset. Vuosien varrella, tekniikan ja korjausmenetelmien kehittymisen myötä, säädöksiä on päivitetty yhteistyössä Inspectan kanssa. Myös vakuutusyhtiöiden vahinkotarkastajien koulutus on osa Juvan Auton osaamista. Raskaan kaluston vauriokorjaukset, runkotyöt, rungon ja akseleiden oikaisu, akseleiden suuntaus sekä päällirakenteiden ja kuormatilojen korjaus- ja paikkaustyöt tuovat ison osan yrityksen liikevaihdosta. Juvan Autossa valmistuvat myös asiakkaitten tarpeisiin sopivat hydrauliletkut, ja sieltä löytyykin monipuolinen hydrauliletkujen ja -liittimien sekä tarvikkeiden varasto.

Kuuluminen Top Truck -ketjuun antaa hyvän mahdollisuuden kehittää toimintaa ja kouluttaa henkilöstöä raskaan kuljetuskaluston yhä vaativampiin tehtäviin. Juvan Auto investoi vuonna 2015 vahvasti muuttaen lämmitysjärjestelmänsä öljylämmityksestä ympäristöystävälliseen maalämpöön. Huolto-, korjaus- ja sosiaalitilat päivitettiin ja siistittiin asiakkaiden sekä henkilökunnan viihtyvyyttäkin ajatellen. Vuonna 2017 Juvan Auto Oy liittyi myös mukaan raskaskaluston Top Truck korjaamoketjuun. Tässä yhteydessä Fixus-brändin rinnalle tuotiin toinen brändi, ja tänä päivänä nämä tukevat hyvin toisiaan.

Suurimpana haasteena toiminnan kehittämiselle yrityksessä nähdään tällä hetkellä koulutetun ja ammattitaitoisen henkilöstön saanti. Etenkin raskaan kaluston vauriokorjaus ja runkotyöt vaativat erikoisosaamista, eikä tällaiselle työlle ole saatavana ”ammatillista koulutusta”. Juvan Autossa raskaan kaluston työt opitaan vanhemman asentajan opastuksessa ja valvonnassa, yhteistyössä paikallisten oppilaitosten kanssa. Valitettavasti pienen talon resurssit ovat rajallisia laajamittaiseen koulutukseen.

Juvan Auto panostaa mahdollisuuksiensa mukaan henkilöstön kehittämiseen ja koulutukseen, sillä vain osaavan henkilökunnan kautta yritys menestyy. Juvan Auto Oy palvelee asiakkaitaan ja toivottaa heidät tervetulleeksi myös seuraavilla vuosikymmenillä.