Loading...
TIEDOTTEET2017-01-04T15:19:31+02:00

Tiedotteet

Sähkökuorma-autojen konversiotehdas Keuruulle

Keuruulle on perustettu sähkökuorma-autojen konversiotehdas.

Keuruulle on perustettu sähkökuorma-autojen konversiotehdas syksyn 2021 aikana. Hanke on saanut vauhtia EU:n ja eri Euroopan maiden tiukoista tavoitteista liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Samanaikaisesti valistuneet kuluttajat ja yritykset ovat alkaneet kysyä tuotteiden koko elinkaaren ympäristövaikutusten perään – ja liikenne/logistiikka muodostaa yhden merkittävän osan hiilidioksidipäästöistä.

Top Truck -ketjuun kuuluva Lielahden Autokeskus Oy toimii Tampereen Lielahdessa ja toinen toimipiste heillä on Keuruulla, lakkautetussa Pioneerirykmentin keskusvarasto- ja korjaamorakennuksessa. Näihin usean tuhannen neliön tiloihin perustettu konversiotehdas on aloittanut toimintansa ja ensimmäisiä autoja jo valmistellaan sähkökäyttöisiksi.

Hankkeen puuhamies, Lielahden Autokeskus Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Mikko Leppälahti kertoo, että syksyn 2021 tavoitteena on konvertoida yhteensä 10 sähkökuorma-autoa. Mikäli ennusteet markkinoiden nopeasta kasvusta pitävät paikkansa, tavoite on nostaa konvertoitujen autojen määrä vuonna 2022 50 kappaleeseen ja vuonna 2023 100 kappaleeseen. Vuonna 2024 tavoite on jo 200 konvertoidun sähkökuorma-auton tuotanto. Konvertointiin tarvittava tekniikka tuotetaan Keuruulle huolella valittujen komponenttitoimittajien joukosta. ”Muutaman vuoden vanhoille dieselkuorma-autoille annetaan uusi sähköinen elämä”, sanoo Mikko Leppälahti.

Sähkökuorma-autot soveltuvat jo nykyisin erittäin hyvin kaupunkiseutujen jakeluliikenteeseen. Usein jakeluliikenteen kuorma-autoilla ajetaan päivittäin alle 200 kilometrin matka ja yön aikana kuorma-autojen akut pystytään lataamaan täyteen.  Autojen käytöstä ja toiminnasta Suomen olosuhteissa on kerätty tietoa jo vuodesta 2015 lähtien Tampereen Ammattikorkeakoulun ja Niinivirta-yhtiön projektista. Tässä projektissa muutama sähkökäyttöinen kuorma-auto on ollut liikenteessä jo kuuden vuoden ajan, ja autoilla on ajettu tuona aikana yli 150 000 kilometriä. Käyttökokemuksia tullaan hyödyntämään nyt tehtaalla konvertoitaviin autoihin, kertoo projektipäällikkö Jukka Pellinen Tampereen Ammattikorkeakoulusta. Kaupunkien viihtyvyyden kannalta sähkökuorma-autoilla on monia etuja: hiilidioksidipäästöt vähenevät radikaalisti, pienhiukkaspäästöt poistuvat ja melutaso alenee ratkaisevasti.

Tehtaan asentajahenkilöstön koulutus alkoi syyskuun 2021 alussa ja ensimmäiset 10 henkilöä aloittivat koulutuksen. Yhteistyökumppaneina ovat Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja Tampereen Ammattikorkeakoulu. ”Tavoitteena on kouluttaa sähköautoasentajia ja työnjohtoa 10 henkilön ryhmissä”, Jukka Pellinen toteaa. Uutta henkilöstöä koulutetaan joustavasti yrityksen tarpeen mukaan.

Mokopa Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun

Koivunen 90 vuotta

Utajärvellä, Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Mokopa Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun. Mokopa Oy on raskaan kaluston monimerkkikorjaamo, joka tekee raskaan kuljetuskaluston huolto- ja korjaustyöt. Korjaamolla tehdään määräaikaishuoltojen lisäksi mm. alustan, voimansiirron ja moottorin korjaukset sekä jarrutyöt ja jarrujen sovitukset.

Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat raskaan kuljetuskaluston huolto- ja korjaustöiden lisäksi rengastyöt sekä katsastuspalvelut. Lisäksi saman katon alta löytyvät myös viihtyisät kokous- ja saunatilat.

R-Asennus Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun

Koivunen 90 vuotta

Virroilla, Pirkanmaalla sijaitseva R-Asennus Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun. R-Asennus Oy on raskaan kaluston monimerkkikorjaamo, joka tekee raskaan kaluston, linja-autojen sekä metsä- ja työkoneiden huolto- ja korjaustyöt.

Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat kuorma- ja linja-autojen huolto- ja korjaustöiden lisäksi mm. metsäkoneiden ja traktoreiden huoltotyöt. Lisäksi saman katon alta löytyvät myös varaosamyynti sekä katsastuspalvelut.

Hyötyajoneuvohuolto JT-Asunmaa Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun

Koivunen 90 vuotta

Alavudella, Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Hyötyajoneuvohuolto JT-Asunmaa Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun. JT-Asunmaa Oy on raskaan kaluston monimerkkikorjaamo, joka tekee raskaan kaluston ja työkoneiden huolto- ja korjaustyöt.

Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat kuorma-autojen ja perävaunujen huolto- ja korjaustöiden lisäksi mm. työkoneiden huoltotyöt, lisälämmittimien asennukset ja korjaukset sekä kuorma-autojen ajopiirturien ja nopeudenrajoittimien tarkastukset sekä erityisesti voimansiirtolinjan huolto- ja korjaustyöt. Lisäksi palveluihin kuuluvat varaosamyynti sekä henkilö- ja pakettiautojen huolto- ja korjaustyöt.

Arskan Kone Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun

Koivunen 90 vuotta

Pohjois-Karjalan Ilomantsissa sijaitseva Arskan Kone Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun. Arskan Kone Oy on raskaan kaluston monimerkkikorjaamo, joka tekee raskaan kaluston ja työkoneiden huolto-, korjaus- ja maalaustyöt.

Arskan Kone Oy:n palveluvalikoimaan kuuluvat mm. raskaan kaluston huolto- ja korjaustöiden lisäksi metsäkoneiden huoltotyöt sekä kuorma-autojen varustelu-, maalaus- ja päällirakennetyöt. Yrityksen palveluihin kuuluvat myös hinaukset sekä henkilöautojen huolto- ja korjaustyöt.

Top Truck osallistuu Power Truck Show 2021 -näyttelyyn Koivunen Oy:n osastolla U137

Koivunen 90 vuotta

Osastolla esitellään mm. PM-kappaletavaranosturilla varusteltua kuorma-autoa sekä raskaan kaluston Top Truck -korjaamoketjua. Paikalla on myös Top Truck -ketjuun kuuluvan Hyötyajoneuvohuolto JT-Asunmaa Oy:n edustaja.

Tervetuloa tutustumaan osastoomme!

www.powertruckshow.fi

Ilmastointihuoltotarjous

Koivunen 90 vuotta

Kesän huoltotarjous

Kuorma-autojen ilmastointilaitteen täyttöhuolto 89 € (71,77). Tarjous sisältää 1 kg R134a kylmäainetta. Huomioithan että, palvelut saattavat vaihdella korjaamoittain. Tarjous on voimassa 31.7.2021 saakka.

Huoltopalvelu Viitanen: Raskaan kaluston huolto- ja korjauskokemusta vuodesta 1985.

Huoltopalvelu Viitanen: Raskaan kaluston huolto- ja korjauskokemusta vuodesta 1985.

Veikko Viitanen perusti vuonna 1985 oman raskaan kaluston korjaamon, Huoltopalvelu Viitasen. Sitä ennen hän piti maansiirto- ja metsäkoneiden korjaamiseen erikoistunutta korjaamoa seitsemän vuoden ajan yhdessä yrityskumppanin kanssa. Yritys on toiminut koko ajan samassa paikassa Lahden Lotilassa. Tiloja on vuosien varrella laajennettu tarpeen mukaan, ja tilaa on nyt käytössä yhteensä n. 1100 m². Yritys työllistää tällä hetkellä kymmenen työntekijää. Huoltopalvelu Viitanen on alusta asti ollut mukana Top Truck -korjaamoketjussa, josta on ollut heille paljon apua varaosien hankinnassa sekä teknisten tietojen saamisessa.

Yrityksessä tehtiin kevään 2020 aikana sukupolvenvaihdos, ja nyt Markus Viitanen on etenevässä määrin siirtymässä vetovastuuseen. Samalla yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi. Kevään aikana avautui korjaamolle suora ja nopeampi yhteys valtatie 12:n Lahden eteläisen kehätien eritasoliittymiltä. Huoltopalvelu Viitasella on panostettu korjaamon kyltityksiin. Uuden kulkuväylän myötä liikenne on kasvanut teollisuusalueella, jossa korjaamo sijaitsee, ja uusien kylttien avulla korjaamon näkyvyys on parantunut.

Monipuolista huoltoa hallissa ja tien päällä

Huoltopalvelu Viitanen Oy tarjoaa kattavat raskaan kaluston korjaamopalvelut, mm. korjaukset ja huollot sekä testit, kalibroinnit ja vikakoodien luvut, pitkällä kokemuksella. Yrityksen toimenkuvaan kuuluvat kuorma-autojen, linja-autojen sekä perävaunujen huolto- ja korjaustyöt. Myös hyvin varusteltu huoltoauto on käytössä tien päällä tehtäviin korjauksiin. Korjaamolla on oma kuorma-auto, joten tarvittaessa on mahdollista hakea asiakkailta perävaunu korjaukseen. Kuorma-autolla hoituvat myös asiakkaiden ajoneuvokaluston katsastuskäynnit.

Korjaamolla on A-jarrukorjaamolupa. ABS- ja EBS-korjauksia ja -ohjelmointeja varten ovat käytössä Knorr- ja WABCO-ohjelmistot, ja tarvittaessa hyödynnetään Bosch KTS -testilaitteistoa. Katsastuksessa vaadittavat jarrutesti- ja sovituspaperit tehdään jarrudynamometrillä. Korjaamolla on myös vaadittava laitteisto piirturien ja nopeudenrajoittimien lakisääteisiin tarkastuksiin. Myös nelipyöräsuuntauslaite sekä ilmastoinnin huolto- ja korjaustoimiin vaadittava laitteisto löytyvät Huoltopalvelu Viitaselta. Lisäksi yritys kuuluu Bosch Commercial Vehicle -moduulikorjaamokonseptiin. Tämä mahdollistaa ammattitaitoisen korjauksen ajoneuvon merkkiin katsomatta. Yrityksessä pidetään henkilökunnan ammattitaitoa ajan tasalla hyödyntäen mm. ketjun koulutustarjontaa. Pitkän linjan yrittäjä kiittelee nuorempaa asentajapolvea ja hyvää yhteishenkeä korjaamolla. Tietoa vaihdetaan hyvässä hengessä ja ongelmatilanteita ratkotaan yhdessä. Tietoa ja osaamista jaetaan ja siirretään muille työntekijöille tarpeen mukaan.

Korjaamo on toiminut Lahden alueen valtuutettuna Iveco-merkkikorjaamona vuodesta 1997 lähtien ja on myös valtuutettu alkolukkojen myynti-, asennus- ja huoltopiste sekä ajopiirturien myyntipiste. Myös viranomaisten määräämät alkolukkojen asennukset hoituvat Huoltopalvelu Viitasella. Kattavasta varaosavalikoimasta löytyvät Iveco-varaosien lisäksi myös muiden ajoneuvomerkkien ja perävaunujen yleisimmät huolto- ja varaosat.

Huoltopalvelu Viitanen

Höylääjänkatu 2, 15520 Lahti
huoltopalveluviitanen.fi
Töiden vastaanotto: 050 313 6067,  Varaosat: 050 313 6068

Esittelyssä Vistema Vantaa

Vistema Vantaalla yhdistyvät niin ajopiirturitaidot, asiakaspalvelu kuin tekninen monimerkkiosaaminenkin.

Vistema Oy on raskaan kaluston autokorjaamo Vantaalla ja palvelee asiakkaitaan 12 ammattilaisen voimin. Yritys on valtuutettu Iveco-merkkihuoltaja ja kuuluu kansainväliseenTop Truck -ketjuun. Kyseisen ketjun kautta ovat tarjolla kattavat varaosien hankintakanavat, teknistä koulutusta ja kenties maailman laajimmat tietopankit raskaan kaluston korjausohjeista ja teknisestä korjausinformaatiosta. Top Truck korjaamoketjun kautta Vistemalla on käytössään moneen eri asiakastarpeeseen soveltuva ajoneuvojen huolto- ja testausohjelmisto Haynes Pro.
– Lisäksi meillä on Boschin ja Autocomin testerit ohjelmistoineen ja tietysti Ivecon järjestelmät, palvelupäällikkö Matti Kuokkanen lisää.

Kuokkanen sanoo Visteman pärjänneen kilpailussa yksinkertaisella palvelukonseptilla.
– Tässä ei ole taustalla mitään monimutkaista matemaattista yhtälöä. Asiakkaita kuuntelemalla ja heidän tarpeisiinsa vastaamalla pääsee melko pitkälle. Pidämme tärkeänä, että asiakkaamme saavat kaikki tarvitsemansa palvelut samasta osoitteesta, joustavasti ja lyhyellä varoitusajalla.

Kuokkasen mukaan ammattiautoilijat arvostavat joustavaa palvelua ja tilannekohtaista pelisilmää.
– Byrokratia ja kankeus eivät sisälly työsanastoomme. Tärkeintä on, että pidetään lupauksista kiinni ja tehdään, mikä on sovittu. Tänä päivänä se tietenkin vaatii paitsi lujan ammattitaidon omaavan ja koulutetun henkilökunnan, myös kehittyneet työkalut ja testilaitteet.

Piirturilaitteiden erikoisosaaja

Visteman erikoisosaamisalaa ovat ajoneuvopiirturien tarkastukset ja huoltopalvelut. Näitä palveluja tarjotaan asiakkaille ilman ajanvarausta. Piirturien huolloista vastaava Jari Suonpää on yksi Suomen ja koko Euroopan etevimmistä mittarimekaanikoista. Hänen osaamiseensa luottavat niin asiakkaat kuin laitevalmistajat.
– Meillä on hyllyssä noin kahdensadan kiekkopiirturin valikoima, mistä löytyy vaihtolaite useimpiin ajoneuvoihin. Meillä on myös poikkeuksellisen kattavasti varaosia kaikenikäisiin laitteisiin. Vuosittain huollamme 300–400 piirturia, ja tarkastuksia on vähintään kaksinkertainen määrä, Jari Suonpää toteaa.

Säädösten mukaan ajopiirturi tulee tarkastaa kahden vuoden välein, riippumatta siitä onko se käytössä vai ei.
– Tyypillisesti tällainen piirturi saattaa löytyä vaikkapa kevytkuorma-autosta. Moni yrittäjä saattaa olla tietämätön uudempien ajoneuvopiirturien sekä digikorttien tietojen keruun mahdollisuuksista. Lisäksi useat vieroksuvat suotta uusia etäluettavia C1-luokan laitteita.
– Lakisääteinen velvoite jää valitettavan monelta ajallaan tekemättä, mikä saattaa tuoda mukanaan lisävaivaa. Etäluettavia laitteita vieroksutaan, kun pelätään virkavallan keräävän niistä tietoja.

Todellisuudessa etäluku nopeuttaa tarkastusta. Jos tulos näyttää vihreää, ei piirturista tarvitse ottaa ulos lainkaan dataa, mikä säästää sekä kuljettajan että viranomaisen aikaa. Uuden etälukuteknologian myötä Vistema on tuonut tarjolle piirturitietojen etätallennuspalvelut.
– 16 € alv 0 %/kk/auto kustantava palvelumme vie ajoneuvon piirturitiedot suoraan pilveen, mistä ne ovat helposti haettavissa ajasta ja ajoneuvon sijainnista riippumatta. Tiedot myös säilyvät siellä ja ovat tarvittaessa heti saatavilla. Palvelua on mahdollista laajentaa vaikkapa palkanmaksun tai laskutuksen työkaluksi. Asiakaspalaute on ollut erittäin positiivista, Matti Kuokkanen täydentää.

Osaava henkilöstö avain menestykseen

Pitkän työuran varaosa- ja autohuollon parissa tehnyt Matti Kuokkanen ymmärtää henkilöstön merkityksen toimialalla.
– Meillä on kaikkiaan kahdeksan ammattitaitoista asentajaa. Melkein kaikki ovat tulleet eri merkkikorjaamoista ja erilaisista erikoisosaamista vaativista tehtävistä. Siksi meillä on poikkeuksellisen hyvät lähtökohdat asiakkaiden kokonaisvaltaiseen palveluun. Täyden palvelun huoltotalo Visteman palvelutarjonta kattaa pääsääntöisesti kaikki ajateltavissa olevat huolto- ja korjauspalvelut.
– Osassa palveluistamme kuten esimerkiksi katsastuksissa, rengasasioissa tai tuulilasien vaihdoissa luotamme yhteistyökumppaniverkostomme ammattitaitoon. Asiakkaan kantilta tärkeintä on kuitenkin se, että kaikki meiltä tilatut palvelut saa samasta osoitteesta ja yhdellä laskulla.

Helposti löydettävissä

Vistema sijaitsee keskeisellä paikalla, hyvien liikenneyhteyksien varrella Vantaalla, aivan lentokentän kupeessa.
– Robert Huberin tie 7 on korjaamoyrittäjän kantilta tarkasteltuna suoraan sanottuna unelmapaikalla, suoraan Kehä III:n ja Lentoasemantien kainalossa. Tänne löytävät kaikki, myös ulkomaiset asiakkaat, joiden määrät ovat olleet hyvässä kasvussa. Palvelemme suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, viroksi ja venäjäksi.

Meille kannattaa tuoda auto huoltoon, meillä palvellaan, palvelupäällikkö Matti Kuokkanen tiivistää.

Top Truck Suomi toivottaa hauskaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2021!

Punainen kuorma-auto ajaa kohti kameraa sinisen lumireunuksen läpi

Kaikki toimipisteemme ovat pyhäpäivinä suljettuina, muut joulun ja uudenvuoden poikkeusaukioloajat kannattaa tarkastaa liikekohtaisesti. Päivystävät korjaamot sekä Top Truck Tiepalvelu palvelevat myös pyhäpäivinä ympäri vuorokauden.

Go to Top