Loading...
TIEDOTTEET2017-01-04T15:19:31+02:00

Tiedotteet

Ilmastointihuoltotarjous

Koivunen 90 vuotta

Kesän huoltotarjous

Kuorma-autojen ilmastointilaitteen täyttöhuolto 89 € (71,77). Tarjous sisältää 1 kg R134a kylmäainetta. Huomioithan että, palvelut saattavat vaihdella korjaamoittain. Tarjous on voimassa 31.7.2021 saakka.

Huoltopalvelu Viitanen: Raskaan kaluston huolto- ja korjauskokemusta vuodesta 1985.

Huoltopalvelu Viitanen: Raskaan kaluston huolto- ja korjauskokemusta vuodesta 1985.

Veikko Viitanen perusti vuonna 1985 oman raskaan kaluston korjaamon, Huoltopalvelu Viitasen. Sitä ennen hän piti maansiirto- ja metsäkoneiden korjaamiseen erikoistunutta korjaamoa seitsemän vuoden ajan yhdessä yrityskumppanin kanssa. Yritys on toiminut koko ajan samassa paikassa Lahden Lotilassa. Tiloja on vuosien varrella laajennettu tarpeen mukaan, ja tilaa on nyt käytössä yhteensä n. 1100 m². Yritys työllistää tällä hetkellä kymmenen työntekijää. Huoltopalvelu Viitanen on alusta asti ollut mukana Top Truck -korjaamoketjussa, josta on ollut heille paljon apua varaosien hankinnassa sekä teknisten tietojen saamisessa.

Yrityksessä tehtiin kevään 2020 aikana sukupolvenvaihdos, ja nyt Markus Viitanen on etenevässä määrin siirtymässä vetovastuuseen. Samalla yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi. Kevään aikana avautui korjaamolle suora ja nopeampi yhteys valtatie 12:n Lahden eteläisen kehätien eritasoliittymiltä. Huoltopalvelu Viitasella on panostettu korjaamon kyltityksiin. Uuden kulkuväylän myötä liikenne on kasvanut teollisuusalueella, jossa korjaamo sijaitsee, ja uusien kylttien avulla korjaamon näkyvyys on parantunut.

Monipuolista huoltoa hallissa ja tien päällä

Huoltopalvelu Viitanen Oy tarjoaa kattavat raskaan kaluston korjaamopalvelut, mm. korjaukset ja huollot sekä testit, kalibroinnit ja vikakoodien luvut, pitkällä kokemuksella. Yrityksen toimenkuvaan kuuluvat kuorma-autojen, linja-autojen sekä perävaunujen huolto- ja korjaustyöt. Myös hyvin varusteltu huoltoauto on käytössä tien päällä tehtäviin korjauksiin. Korjaamolla on oma kuorma-auto, joten tarvittaessa on mahdollista hakea asiakkailta perävaunu korjaukseen. Kuorma-autolla hoituvat myös asiakkaiden ajoneuvokaluston katsastuskäynnit.

Korjaamolla on A-jarrukorjaamolupa. ABS- ja EBS-korjauksia ja -ohjelmointeja varten ovat käytössä Knorr- ja WABCO-ohjelmistot, ja tarvittaessa hyödynnetään Bosch KTS -testilaitteistoa. Katsastuksessa vaadittavat jarrutesti- ja sovituspaperit tehdään jarrudynamometrillä. Korjaamolla on myös vaadittava laitteisto piirturien ja nopeudenrajoittimien lakisääteisiin tarkastuksiin. Myös nelipyöräsuuntauslaite sekä ilmastoinnin huolto- ja korjaustoimiin vaadittava laitteisto löytyvät Huoltopalvelu Viitaselta. Lisäksi yritys kuuluu Bosch Commercial Vehicle -moduulikorjaamokonseptiin. Tämä mahdollistaa ammattitaitoisen korjauksen ajoneuvon merkkiin katsomatta. Yrityksessä pidetään henkilökunnan ammattitaitoa ajan tasalla hyödyntäen mm. ketjun koulutustarjontaa. Pitkän linjan yrittäjä kiittelee nuorempaa asentajapolvea ja hyvää yhteishenkeä korjaamolla. Tietoa vaihdetaan hyvässä hengessä ja ongelmatilanteita ratkotaan yhdessä. Tietoa ja osaamista jaetaan ja siirretään muille työntekijöille tarpeen mukaan.

Korjaamo on toiminut Lahden alueen valtuutettuna Iveco-merkkikorjaamona vuodesta 1997 lähtien ja on myös valtuutettu alkolukkojen myynti-, asennus- ja huoltopiste sekä ajopiirturien myyntipiste. Myös viranomaisten määräämät alkolukkojen asennukset hoituvat Huoltopalvelu Viitasella. Kattavasta varaosavalikoimasta löytyvät Iveco-varaosien lisäksi myös muiden ajoneuvomerkkien ja perävaunujen yleisimmät huolto- ja varaosat.

Huoltopalvelu Viitanen

Höylääjänkatu 2, 15520 Lahti
huoltopalveluviitanen.fi
Töiden vastaanotto: 050 313 6067,  Varaosat: 050 313 6068

Esittelyssä Vistema Vantaa

Vistema Vantaalla yhdistyvät niin ajopiirturitaidot, asiakaspalvelu kuin tekninen monimerkkiosaaminenkin.

Vistema Oy on raskaan kaluston autokorjaamo Vantaalla ja palvelee asiakkaitaan 12 ammattilaisen voimin. Yritys on valtuutettu Iveco-merkkihuoltaja ja kuuluu kansainväliseenTop Truck -ketjuun. Kyseisen ketjun kautta ovat tarjolla kattavat varaosien hankintakanavat, teknistä koulutusta ja kenties maailman laajimmat tietopankit raskaan kaluston korjausohjeista ja teknisestä korjausinformaatiosta. Top Truck korjaamoketjun kautta Vistemalla on käytössään moneen eri asiakastarpeeseen soveltuva ajoneuvojen huolto- ja testausohjelmisto Haynes Pro.
– Lisäksi meillä on Boschin ja Autocomin testerit ohjelmistoineen ja tietysti Ivecon järjestelmät, palvelupäällikkö Matti Kuokkanen lisää.

Kuokkanen sanoo Visteman pärjänneen kilpailussa yksinkertaisella palvelukonseptilla.
– Tässä ei ole taustalla mitään monimutkaista matemaattista yhtälöä. Asiakkaita kuuntelemalla ja heidän tarpeisiinsa vastaamalla pääsee melko pitkälle. Pidämme tärkeänä, että asiakkaamme saavat kaikki tarvitsemansa palvelut samasta osoitteesta, joustavasti ja lyhyellä varoitusajalla.

Kuokkasen mukaan ammattiautoilijat arvostavat joustavaa palvelua ja tilannekohtaista pelisilmää.
– Byrokratia ja kankeus eivät sisälly työsanastoomme. Tärkeintä on, että pidetään lupauksista kiinni ja tehdään, mikä on sovittu. Tänä päivänä se tietenkin vaatii paitsi lujan ammattitaidon omaavan ja koulutetun henkilökunnan, myös kehittyneet työkalut ja testilaitteet.

Piirturilaitteiden erikoisosaaja

Visteman erikoisosaamisalaa ovat ajoneuvopiirturien tarkastukset ja huoltopalvelut. Näitä palveluja tarjotaan asiakkaille ilman ajanvarausta. Piirturien huolloista vastaava Jari Suonpää on yksi Suomen ja koko Euroopan etevimmistä mittarimekaanikoista. Hänen osaamiseensa luottavat niin asiakkaat kuin laitevalmistajat.
– Meillä on hyllyssä noin kahdensadan kiekkopiirturin valikoima, mistä löytyy vaihtolaite useimpiin ajoneuvoihin. Meillä on myös poikkeuksellisen kattavasti varaosia kaikenikäisiin laitteisiin. Vuosittain huollamme 300–400 piirturia, ja tarkastuksia on vähintään kaksinkertainen määrä, Jari Suonpää toteaa.

Säädösten mukaan ajopiirturi tulee tarkastaa kahden vuoden välein, riippumatta siitä onko se käytössä vai ei.
– Tyypillisesti tällainen piirturi saattaa löytyä vaikkapa kevytkuorma-autosta. Moni yrittäjä saattaa olla tietämätön uudempien ajoneuvopiirturien sekä digikorttien tietojen keruun mahdollisuuksista. Lisäksi useat vieroksuvat suotta uusia etäluettavia C1-luokan laitteita.
– Lakisääteinen velvoite jää valitettavan monelta ajallaan tekemättä, mikä saattaa tuoda mukanaan lisävaivaa. Etäluettavia laitteita vieroksutaan, kun pelätään virkavallan keräävän niistä tietoja.

Todellisuudessa etäluku nopeuttaa tarkastusta. Jos tulos näyttää vihreää, ei piirturista tarvitse ottaa ulos lainkaan dataa, mikä säästää sekä kuljettajan että viranomaisen aikaa. Uuden etälukuteknologian myötä Vistema on tuonut tarjolle piirturitietojen etätallennuspalvelut.
– 16 € alv 0 %/kk/auto kustantava palvelumme vie ajoneuvon piirturitiedot suoraan pilveen, mistä ne ovat helposti haettavissa ajasta ja ajoneuvon sijainnista riippumatta. Tiedot myös säilyvät siellä ja ovat tarvittaessa heti saatavilla. Palvelua on mahdollista laajentaa vaikkapa palkanmaksun tai laskutuksen työkaluksi. Asiakaspalaute on ollut erittäin positiivista, Matti Kuokkanen täydentää.

Osaava henkilöstö avain menestykseen

Pitkän työuran varaosa- ja autohuollon parissa tehnyt Matti Kuokkanen ymmärtää henkilöstön merkityksen toimialalla.
– Meillä on kaikkiaan kahdeksan ammattitaitoista asentajaa. Melkein kaikki ovat tulleet eri merkkikorjaamoista ja erilaisista erikoisosaamista vaativista tehtävistä. Siksi meillä on poikkeuksellisen hyvät lähtökohdat asiakkaiden kokonaisvaltaiseen palveluun. Täyden palvelun huoltotalo Visteman palvelutarjonta kattaa pääsääntöisesti kaikki ajateltavissa olevat huolto- ja korjauspalvelut.
– Osassa palveluistamme kuten esimerkiksi katsastuksissa, rengasasioissa tai tuulilasien vaihdoissa luotamme yhteistyökumppaniverkostomme ammattitaitoon. Asiakkaan kantilta tärkeintä on kuitenkin se, että kaikki meiltä tilatut palvelut saa samasta osoitteesta ja yhdellä laskulla.

Helposti löydettävissä

Vistema sijaitsee keskeisellä paikalla, hyvien liikenneyhteyksien varrella Vantaalla, aivan lentokentän kupeessa.
– Robert Huberin tie 7 on korjaamoyrittäjän kantilta tarkasteltuna suoraan sanottuna unelmapaikalla, suoraan Kehä III:n ja Lentoasemantien kainalossa. Tänne löytävät kaikki, myös ulkomaiset asiakkaat, joiden määrät ovat olleet hyvässä kasvussa. Palvelemme suomen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, viroksi ja venäjäksi.

Meille kannattaa tuoda auto huoltoon, meillä palvellaan, palvelupäällikkö Matti Kuokkanen tiivistää.

Top Truck Suomi toivottaa hauskaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2021!

Punainen kuorma-auto ajaa kohti kameraa sinisen lumireunuksen läpi

Kaikki toimipisteemme ovat pyhäpäivinä suljettuina, muut joulun ja uudenvuoden poikkeusaukioloajat kannattaa tarkastaa liikekohtaisesti. Päivystävät korjaamot sekä Top Truck Tiepalvelu palvelevat myös pyhäpäivinä ympäri vuorokauden.

Top Truck rekrykoulutus on nyt haussa!

Top Truck rekrykoulutuksessa valmistut ja työllistyt raskaan kaluston mekaanikoksi.

Haluatko oppia lisää kuorma-autoista ja niiden tekniikasta? Hakeudu Top Truck -ketjun ja TTS Työtehoseuran järjestämään RekryKoulutukseen!  Koulutusaika 11.1. – 9.7.2021. Puolet koulutuksesta on tietopuolista koulutusta Nurmijärvellä ja puolet työssäoppimista Top Truck -ketjun korjaamoilla. Harjoittelupaikat ovat myös tulevia työpaikkoja!

Koulutuksen sisältönä mm.  asentajan moninaiset työt korjaamolla ja korjaamon turvallisuusasiat.

Kiinnostuitko? Katso lisää rekrysivultamme!

Juvan Auto Oy 60 vuotta tänä vuonna

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä Top Truck -korjaamo Juvan Auto tarjoaa kaikki korjaamo- ja varaosapalvelut niin kevyelle kuin raskaallekin kalustolle.

Tauno ja Eila Hyötyläinen perustivat vuonna 1960 henkilö- ja kuorma-autokorjaamon. Näin alkoi Autokorjaamo T Hyötyläisen 60-vuotinen taival kohti tulevaa.

Yritys laajeni vauhdilla jo heti 1960-luvulta alkaen. Nyt tähän päivään mennessä toimitiloja on laajennettu jopa kaiken kaikkiaan kymmenen kertaa. Menneiden vuosikymmenten aikana yhtiön palveluksessa on ollut lähes 80 henkilöä, suurimmillaan henkilömäärä oli liki 20 työntekijää. 1980-luvulla Autokorjaamo T Hyötyläinen muutettiin Juvan Auto Ky:ksi ja toimintaa jatkettiin kommandiittiyhtiönä yli vuosituhannen vaihteen. Vuonna 2005 Juvan Auto Ky liittyi mukaan Fixus-ketjuun. Yrityksen omistuspohjaa laajennettiin 2008 ja yritys muutettiin Juvan Auto Oy:ksi. Osakkeenomistajina toimivat tällä hetkellä Taunon ja Eilan pojat Arto ja Juha sekä Taunon veli, Pertti Hyötyläinen.

Yrityksen toimenkuvaan ovat kuuluneet alusta alkaen henkilö-, paketti- ja kuorma-autojen sekä työkoneiden ja perävaunujen huolto- ja korjaustyöt sekä katsastus- ja jarrukorjaukset jarrusovituksineen. Jo vuodesta 1965 lähtien Juvan Autossa on tehty myös henkilö-, paketti- ja kuorma-autojen vauriokorjauksia maalaustöineen. Yhtiön toimitiloissa on 1980-luvulta alkaen toiminut myös henkilö-, paketti- ja kuorma-autojen katsastuspalvelu viikoittain. Tällä hetkellä katsastukset hoitaa Etelä-Savon Katsastus Oy, aina torstaisin. Juvan Autolta löytyy jarrukorjauksien A-lupa ja piirtureiden Db-lupa. Lisäksi käytössä on asianmukaiset pesutilat henkilö-, paketti- ja kuorma autojen sekä raskaan kaluston tarpeisiin.

Juvan Auto on Suomessa yksi harvoista, joilla on Inspectan (Kiwa) myöntämä ja valvoma turvaohjaamoiden korjauslupa. Turvaohjaamoiden korjauksiin on erittäin tarkat ohjeet ja säädökset. Vuosien varrella, tekniikan ja korjausmenetelmien kehittymisen myötä, säädöksiä on päivitetty yhteistyössä Inspectan kanssa. Myös vakuutusyhtiöiden vahinkotarkastajien koulutus on osa Juvan Auton osaamista. Raskaan kaluston vauriokorjaukset, runkotyöt, rungon ja akseleiden oikaisu, akseleiden suuntaus sekä päällirakenteiden ja kuormatilojen korjaus- ja paikkaustyöt tuovat ison osan yrityksen liikevaihdosta. Juvan Autossa valmistuvat myös asiakkaitten tarpeisiin sopivat hydrauliletkut, ja sieltä löytyykin monipuolinen hydrauliletkujen ja -liittimien sekä tarvikkeiden varasto.

Kuuluminen Top Truck -ketjuun antaa hyvän mahdollisuuden kehittää toimintaa ja kouluttaa henkilöstöä raskaan kuljetuskaluston yhä vaativampiin tehtäviin. Juvan Auto investoi vuonna 2015 vahvasti muuttaen lämmitysjärjestelmänsä öljylämmityksestä ympäristöystävälliseen maalämpöön. Huolto-, korjaus- ja sosiaalitilat päivitettiin ja siistittiin asiakkaiden sekä henkilökunnan viihtyvyyttäkin ajatellen. Vuonna 2017 Juvan Auto Oy liittyi myös mukaan raskaskaluston Top Truck korjaamoketjuun. Tässä yhteydessä Fixus-brändin rinnalle tuotiin toinen brändi, ja tänä päivänä nämä tukevat hyvin toisiaan.

Suurimpana haasteena toiminnan kehittämiselle yrityksessä nähdään tällä hetkellä koulutetun ja ammattitaitoisen henkilöstön saanti. Etenkin raskaan kaluston vauriokorjaus ja runkotyöt vaativat erikoisosaamista, eikä tällaiselle työlle ole saatavana ”ammatillista koulutusta”. Juvan Autossa raskaan kaluston työt opitaan vanhemman asentajan opastuksessa ja valvonnassa, yhteistyössä paikallisten oppilaitosten kanssa. Valitettavasti pienen talon resurssit ovat rajallisia laajamittaiseen koulutukseen.

Juvan Auto panostaa mahdollisuuksiensa mukaan henkilöstön kehittämiseen ja koulutukseen, sillä vain osaavan henkilökunnan kautta yritys menestyy. Juvan Auto Oy palvelee asiakkaitaan ja toivottaa heidät tervetulleeksi myös seuraavilla vuosikymmenillä.

Esittelyssä Pohjanmaan Raskasvaruste

Pohjanmaan Raskasvaruste raskaan kaluston korjaamona ja päällirakentajana mukana Top Truck ketjussa.

Kuljetusyrittäjiä kalustoasioissa palveleva Pohjanmaan Raskasvaruste Oy on alkuperäisen ajatuksen mukaan asia, paikka ja tekijä, joka tulee mieleen, kun yrityksellä on kuljetuskalustoon liittyviä tarpeita, olivat ne sitten hankintaan, varusteluun, huoltoon, korjaamiseen tai katsastamiseen liittyviä. Toiminnot perustuvat kumppanuuteen, jolloin yhteydenpito on luontevaa ja selkeää.

Kalusto tuottavaksi kaikin tavoin

Vuonna 2017 rakennetut korjaamotilat ovat nykyaikaiset ja selkeät. Tilat on ammattitaitoisesti suunniteltu tukemaan eri toimintoja omina ”osastoinaan”. Korjaamon sisäänkäyntinä toimii monipuolinen raskaankaluston varaosamyymälä, josta asiakas löytää niin polttimot ja pyyhkijänsulat kuin laakerit aina moottorin tiivisteisiin asti. Palvelutiskillä palvellaan sisään tulevia asiakkaita sekä korjaamolla työskentelevää henkilökuntaa ja tilataan tarvittavat varaosat todella ammattitaitoisesti. Trukkivarastosta löytyvät akseleiden varaosat yleisimpiin autoihin ja perävaunuihin, eli jarru-, laakeri- ja jousitustarpeisiin on nopea apu tiedossa. Löytyypä varastosta jopa joitain uusia akseleitakin perävaunuihin. Korjaamolla on osaamista myös asiakkaalle uuden kaluston suunnitteluun ja mahdolliseen kaluston muutostarpeeseen.

Korjaamohalli on jaettu selkeästi omiksi osastoikseen. Hallista löytyvät omat alueensa metallirakenteiden työstöön, moottori-, perä-, kytkin-, vaihteistoremontteja varten, akselistojen huoltoa varten sekä oma erillinen tila katsastuksen valmisteluun. Metallirakenteiden työstöä varten korjaamotilassa on oma alue, jossa on lattiaan valetut kiskot mittaamisen ja vetämisen avuksi. Yleisimpiä valmisteita ovat päällirakenteet, nostureiden asennukset, akselilisäykset, akselivälimuutokset sekä rungon oikaisut. Yhteen korjaamon parteen on upotettu lattiaan ajosiltanostin, jonka nostokapasiteetti on 35 tn. Nostin on päivittäisessä käytössä ja takaa sujuvan, helpon ja nopean työskentelyn mm. perä- ja kytkinremonteissa.

Reunassa on omaksi tilakseen eristetty 32 metriä pitkä huoltokuilulla varustettu hallin osa, jossa tehdään pääosin katsastukseen valmistavaa palvelua. Täällä hoituvat esimerkiksi jarrujärjestelmien, ajopiirturien ja nopeudenrajoittimien tarkastus ja testaus, päästömittaukset ja OBD-järjestelmän testaukset. Yrityksen henkilökunnasta löytyy neljä A-jarrulupakoulutuksen käynyttä henkilöä. Tällä hetkellä asiakas katsastaa ajoneuvonsa valitsemassaan paikassa. Yrityksellä on niin sanotusti etuovi avoimena, eli paikka olemassa ja puitteet valmiina katsastushenkilölle tai -yritykselle.

Kokonaisvaltaista raskaankaluston osaamista ja palvelua

Sijainnin vuoksi yritys on pyrkinyt vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin mahdollisimman laajasti. Korjaamo- ja varaosapalveluiden lisäksi yrityksestä löytyy myös hydrauliosaamista. Hydrauliosastolla on satsattu selkeään ja monipuoliseen hydraulitarvikkeiden, letkujen, liittimien ja muiden tarvikkeiden varastointiin. Tälläkin osastolla tilat on suunniteltu harkiten, ja ne mahdollistavat esimerkiksi puunosturin ajon sisään halliin, jolloin työkohde saadaan työskentelypisteen välittömään läheisyyteen. Yritys kykenee vastaamaan myös asiakkaan kuormatilaa koskeviin muutoksiin. Uusien ja käytettyjen autojen päällirakenteiden sekä kuormankäsittelylaitteiden eli esimerkiksi koukkuvaihtolavalaitteiden, kuormausnostureiden, kappaletavaranostureiden ja takalaitanostimien asennukset kuuluvat tuotettaviin palveluihin.

Yrityksellä on myös muun muassa tähän liittyen merkkiedustusta, mainittakoon PM-kappaletavaranosturit ja Hyvalift-koukkuvaihtolavalaitteet ja molempiin tietysti Hydro Leduc hydraulipumput. Sitoutunut ja osaava henkilökunta on korjaamotoiminnassa ensiarvoisen tärkeää. Yritys on onnistunut saamaan ympärilleen ryhmän, josta löytyy erittäin laaja-alainen erityisosaamistaito. Jokaisella tekijällä on oma osaamisalue hoidettavanaan, mutta kaikki tekijät kykenevät kuitenkin myös paikkaamaan toisiaan. Tällä tavalla tieto ja osaaminen karttuvat myös työnteon muodossa.

Yhteistyön voimaa

Yrityksen tiloissa on myös maalaustoimintaa naapurikylästä Kortjärveltä. S.A. Airbrush Saloonin Simon Ahlsved toteuttaa mm. kuorma- autojen maalauksia ammattitaidolla. Erityisosaaminen tulee esiin upeissa ohjaamoiden erikoismaalauksissa. Yhteistyötä pidetään yrityksessä suuressa arvossa. Hinauspalveluissa luotetaan niin ikään naapurikunnassa Teerijärvellä toimivan Hinauspalvelu Nykänen & Lindskog Oy:n ammattitaitoon. He tuovat ”potilaan” esimerkiksi yöllä korjaamoon sisälle sulamaan, ja aamulla on vikadiagnoosikin jo puhelimessa viestinä.

Yrittäjäkokemusta korjaamo- ja kuljetusalalta on jo yli 15 vuoden ajalta. Molemmat toimialat tukevat vahvasti toisiaan sekä tuovat arvokkaita käyttäjäkokemuksia. Koivunen Oy:n tukkuasiakkuus sekä Top Truck -jäsenyys ovat nykyään jo itsestäänselvyys lähes 20 vuoden raskaan kaluston varaosien tilaajakokemuksen kautta.

Rekkahuoltoa kalakukkojen kaupungissa

Kuopion Rekkahuolto korjaa raskaan kaluston ajoneuvoja Kuopiossa.

Suomi pyörii kumipyörillä. Ne vievät meidät töihin sekä tuovat ruuan kauppoihin. Niitä tarvitaan liki kaikissa elämämme vaiheissa. On tärkeää pitää pyörät pyörimässä. Varsinkin isot pyörät, sillä niiden päällä kulkee paljon ja arvokasta. Kautta Suomen toimiva Top Truck -korjaamoketju pitää
osaltaan huolen tästä.

Kuopion pohjoispuolella Viitostien varrella heti Kallan siltojen jälkeen on Sorsasalon liikealue. Siellä toimii Kuopion Rekkahuolto. Vasta loppukesästä valmistunut korjaamohalli hohtaa uutuuttaan. Se on rakennettu vuonna 2006 valmistuneen hallin yhteyteen. Raskaan kaluston korjaamotoiminnalle on kysyntää. Kuopion seudulla on paljon raskasta kalustoa, kertoo yhtiön vetäjä Eero Kukkonen. Lisäksi etelästä Kainuuseen suuntautuva liikenne kulkee pääosin Viitostietä.

– Eniten meitä työllistävät tavanomaiset huoltotyöt ja katsastukseen liittyvät laittamiset. Suurin osa huolto- ja korjaustöistä tehdään suunnitelmallisesti, mutta joukkoon tulee myös ohiajaville annettavaa hätäapua. Uutena toimintasuuntana olemme aloittaneet katsastustoiminnan. Senkin hoitamiseen tarvitaan enemmän kuin yksi mies, jotta homma sujuu.

Työ tekijäänsä neuvoo

Eerolla on takanaan reilun 30 vuoden kokemus alalla. Se ei kuitenkaan tarkoita, että lisätieto olisi turhaa, päinvastoin. Kouluttautumisen tarve on jatkuva. Sama koskee myös neljää asentajaa sekä töihin osallistuvaa työnjohtajaa.

– Koulutus asettaa omat haasteensa toiminnan pyörittämiselle. Jotta sanonta ”sota ei yhtä miestä kaipaa” pätisi, on tietoa hankittava ja levitettävä omassa porukassa. Kaikkihan eivät voi olla yhtä aikaa opin tiellä, on kyseessä kuinka tärkeä asia tahansa. Meillä tuntuu käyneen
tuuri, kun olemme saaneet sellaiset miehet, joilla tuntuu olevan kova halu itsensä jatkuvaan kehittämiseen. Koulutusasioissa teemme yhteistyötä ammattikoulutuskeskuksen kanssa.

Eero toimii Top Truck -ketjun korjaamoneuvostossa. Se käsittää edustajat kuudesta jäsenliikkeestä sekä edustajan Koivunen Oy:stä. Tehtävänä on muun muassa ideoida ja kehittää ketjun yhteistyötä eri muodoissa. Tietojen vaihto on yksi avainsana tässä. Kokemuksen kautta saadun tiedon jakamisesta hyötyvät kaikki mukana olevat. Se moninkertaistaa oppimisvauhdin. Asiaa edistää se, että asentajat tutustuvat toisiinsa koulutustilanteissa. Tutun henkilön kanssa on yhteydenpito helppoa, Eero summaa.

Eräs seikka hiukan hiertää. Tieto EU:n ryhmäpoikkeusasetuksesta on saavuttanut raskaan puolen autoilijat aika hitaasti. Siis tieto siitä, että auton huolto monimerkkiliikkeessä ei vaikuta takuuseen. Vieläkin kohtaa ihmisiä, joille tämä on uutinen. Asia nousee esille vähintään kerran
kuukaudessa jonkun asiakkaan kanssa.

Uusi tekniikka, uudet murheet

Viime vuosina työt ovat olleet lisääntymään päin yksikköä kohti. Uusi tekniikka, erityisesti päästöjen hallintaan liittyvä elektroniikka teettää töitä. Syy löytyy Suomen liikenneympäristöstä. Suomi ei ole ensimmäisenä mielessä, kun uutta tekniikkaa suunnitellaan. Toinen haasteita aiheuttava yhdistelmä on kasvaneet painot ja meikäläisen tiestön alati huononeva kunto. Siinä riittää rekkareiskoilla harmin aihetta tuleviksikin vuosiksi. Ja huoltomiehillä töitä.

Rakennepuolen muutos näkyy myös siinä, kun entistä suurempaa hyötykuormaa tavoitellaan keveämmillä rakenteilla. Jossakin tulee raja vastaan. Remonttikulut syövät kasvaneen kantavuuden antamaa hyötyä.

– Oma lukunsa ovat käytettynä maahan tuodut kuorma- autot. Ne saattavat olla ulkoisesti ihan ”oikean” näköisiä. Pakkaspäivänä saattaa kuitenkin selvitä, että pohjolan oloissa tarvittava lämpöeristys on tuntunut eteläisessä lähtömaassa turhalta investoinnilta ja siksi jätetty tekemättä. Toinen meillä tarpeellinen varuste on tasauspyörästön lukko. Etelämpänä, missä pitoa on tarjolla tarpeeksi ympäri vuoden, se voi tuntua tarpeettomalta hankinnalta, arvelee Eero.

Myös eri puolilla autoa käytettävät öljyt saattavat aiheuttaa ongelmia. Pakkaskestävyydestä muistetaan jokseenkin hyvin huolehtia, mutta kuuma puoli voi nousta ratkaisevaksi. Kukapa miettii kaiken kylmän keskellä, että
laitteet saattavat toimia hyvin kuumana työssään.

– Meiltä löytyvät ratkaisut näihin ”ilmastonvaihdoksen” aiheuttamiin ongelmiin. Etelän malleista saadaan tarvittavin muutoksin tehtyä meidän olosuhteissamme toimivat työkalut, vakuuttaa Eero juttutuokiomme lopuksi.

KM Huoltopalvelut Oy ja Konehuolto KTP Oy Top Truck -ketjuun

Konehuolto KTP ja KM-huoltopalvelut uusia raskaan kaluston korjaamoita mukana Top Truck -ketjussa

Savonlinnassa, Etelä-Savon maakunnassa sijaitseva KM Huoltopalvelut Oy liittyi tammikuussa Top Truck ketjuun. KM Huoltopalvelut Oy on raskaan kaluston monimerkkikorjaamo, joka on erikoistunut raskaan kaluston huoltoihin ja päällirakentamiseen. KM Huoltopalvelut Oy tarjoaa monipuoliset raskaan kaluston huolto- ja varaosapalvelut.

Kokkolassa, Keski-Pohjanmaan maakunnassa sijaitseva Konehuolto KTP Oy liittyi helmikuussa Top Truck ketjuun. Konehuolto KTP Oy on raskaan kaluston monimerkkikorjaamo, joka tekee raskaan kaluston ja työkoneiden huoltotyöt. Konehuolto KTP Oy tarjoaa asiakkailleen raskaan kaluston ja työkoneiden huolto- ja korjauspalvelut. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat myös henkilönostimien ja nosturiautojen tarkastukset.

Koivunen Oy osallistuu Maxpo-suurtapahtumaan osastolla C68

Koivunen 90 vuotta

Osastollamme esitellään mm. 100 Tm:n PM-kappaletavaranosturilla varusteltua kuorma-autoa, raskaan kaluston Top Truck -korjaamoketjua sekä Hydro Leducin laajaa pumppuvalikoimaa, jonka esittelystä vastaa pumppuvalmistajan edustaja.

Go to Top