Loading...
TIEDOTTEET2017-01-04T15:19:31+02:00

Tiedotteet

Koskitraktori Oy Top Truck -ketjuun

Koski- traktori Oy on raskaan kaluston monimerkkikorjaamo, joka tekee raskaan kuljetuskaluston huolto- ja korjaustyöt.

Pudasjärvellä, Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Koskitraktori Oy liittyi marraskuussa Top Truck -ketjuun. Koski- traktori Oy on raskaan kaluston monimerkkikorjaamo, joka tekee raskaan kuljetuskaluston huolto- ja korjaustyöt. Korjaamolla hoituvat määräaikaishuoltojen lisäksi mm. puutavaranostureiden huollot, korjaukset ja edustettujen merkkien varaosat (Kesla, Loglift, Jonsered, Palfinger, Hiab).

Koskitraktori Oy tarjoaa myös nostureiden 10-vuotistarkastukset, Parker-hydrauliikkaletkut ja -tarvikkeet kattavasti varastosta, hiekkapuhalluksen ja kaikki maalaustyöt, värinvaihtomaalaukset, runkojen ja lavojen maalaustyöt, päällirakenteiden valmistuksen, erilaiset asennus- ja muutostyöt asiakkaan toiveiden mukaisesti sekä ilmastointijärjestelmien huollot ja korjaukset.

Korjaamoesittelyssä Kuhmon Raskaskone Oy

Kuhmon raskaskone on ensimmäisiä Top Truck -ketjukorjaamoita

Kuhmon Raskaskone Oy on raskaankaluston ja henkilöautojen monimerkkikorjaamo Kuhmossa. Yritys on perustettu vuonna 2000 urakoitsija Alpo Heikkisen toimesta. Yrityksen alkutaipaleella korjaamossa oli kolme asentajaa ja yksi työnjohtaja. Tänä päivänä yritys työllistää neljätoista alan ammattilaista ja yrittäjän. Sitoutunut ja osaava henkilökunta on ensiarvoisen tärkeä yrityksen toiminnan kannalta, ja henkilökunnan kouluttamiseen panostetaan mahdollisuuksien mukaan.

Top Truck -korjaamoketjussa Kuhmon Raskaskone Oy on ollut alusta asti, eli vuodesta 2017. Tästä on ollut yritykselle paljon apua varaosien hankinnassa, teknisten tietojen sekä koulutuksien saamisessa. Vuonna 2016 yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos ja johtoon astui Alpon poika, jo nuoresta alalle kasvanut Janne-Pekka Heikkinen. Korjaamohalleja ja varaosamyymälää on laajennettu kasvaneen tarpeen mukaan useaan kertaan, ja viimeisin laajennus saatiin käyttöön vuonna 2019.

Raskaankaluston remonttipuolella tehdään lähes kaikki remontit: moottorit, voimansiirto, jarrut, alusta, jarruajot, sähkötyöt, piirturit. Näitä päivittäisiä töitä johtaa työhön osallistuva työnjohto haalarit päällä. Käytössä ovat mm. Boschin ja Autocomin testerit, ABS/EBS-asennus ja huollot KnorrBremse- ja Wabco-ohjelmistoilla. A-jarruluvallisena ja Db-piirturilupien myötä tehdään asiakkaille katsastustarkastukset niin sanotusti leimaa vaille valmiiksi. Tiloissa olisi valmius aloittaa myös raskaankaluston katsastus tulevaisuudessa, toistaiseksi saman katon alla toimivalla Kuhmon Autokatsastus Oy:llä luvat riittävät vain henkilö- ja pakettiautoille. Raskasta kalustoa palvellaan myös ympäri vuorokauden hyvin varustellulla huoltoautolla.

Yleisimmät varaosat ja suodattimet löytyvät helposti suoraan varaosamyymälästä. Varastossa on mm. laajasti jarrupuolen ja alustan osia, ja löytyypä silloin tällöin joku perävaunun akselikin. Lisäksi valikoimista löytyvät hydrauliikkaletkut- ja liittimet. Erikoisemmat varaosat saa tilattua pääsääntöisesti noin vuorokauden toimitusajalla. Vuonna 2014 yrityksen toiminta laajentui raskaan kaluston lisäksi myös henkilö- ja pakettiautojen korjaamotoimintaan.

Korjaamon tulevaisuuden haasteena on asentajapula, joka tuntuu olevan yleinen ongelma alalla. Janne-Pekka toteaa, että töihin pääsee kyllä jo riittävän kiinnostuksen alaan omaava tyyppi: valmis asentaja ei tarvitse olla, vaan työ ja vanhemmat asentajat opettavat töihin.

Sähkökuorma-autojen konversiotehdas Keuruulle

Keuruulle on perustettu sähkökuorma-autojen konversiotehdas.

Keuruulle on perustettu sähkökuorma-autojen konversiotehdas syksyn 2021 aikana. Hanke on saanut vauhtia EU:n ja eri Euroopan maiden tiukoista tavoitteista liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Samanaikaisesti valistuneet kuluttajat ja yritykset ovat alkaneet kysyä tuotteiden koko elinkaaren ympäristövaikutusten perään – ja liikenne/logistiikka muodostaa yhden merkittävän osan hiilidioksidipäästöistä.

Top Truck -ketjuun kuuluva Lielahden Autokeskus Oy toimii Tampereen Lielahdessa ja toinen toimipiste heillä on Keuruulla, lakkautetussa Pioneerirykmentin keskusvarasto- ja korjaamorakennuksessa. Näihin usean tuhannen neliön tiloihin perustettu konversiotehdas on aloittanut toimintansa ja ensimmäisiä autoja jo valmistellaan sähkökäyttöisiksi.

Hankkeen puuhamies, Lielahden Autokeskus Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Mikko Leppälahti kertoo, että syksyn 2021 tavoitteena on konvertoida yhteensä 10 sähkökuorma-autoa. Mikäli ennusteet markkinoiden nopeasta kasvusta pitävät paikkansa, tavoite on nostaa konvertoitujen autojen määrä vuonna 2022 50 kappaleeseen ja vuonna 2023 100 kappaleeseen. Vuonna 2024 tavoite on jo 200 konvertoidun sähkökuorma-auton tuotanto. Konvertointiin tarvittava tekniikka tuotetaan Keuruulle huolella valittujen komponenttitoimittajien joukosta. ”Muutaman vuoden vanhoille dieselkuorma-autoille annetaan uusi sähköinen elämä”, sanoo Mikko Leppälahti.

Sähkökuorma-autot soveltuvat jo nykyisin erittäin hyvin kaupunkiseutujen jakeluliikenteeseen. Usein jakeluliikenteen kuorma-autoilla ajetaan päivittäin alle 200 kilometrin matka ja yön aikana kuorma-autojen akut pystytään lataamaan täyteen.  Autojen käytöstä ja toiminnasta Suomen olosuhteissa on kerätty tietoa jo vuodesta 2015 lähtien Tampereen Ammattikorkeakoulun ja Niinivirta-yhtiön projektista. Tässä projektissa muutama sähkökäyttöinen kuorma-auto on ollut liikenteessä jo kuuden vuoden ajan, ja autoilla on ajettu tuona aikana yli 150 000 kilometriä. Käyttökokemuksia tullaan hyödyntämään nyt tehtaalla konvertoitaviin autoihin, kertoo projektipäällikkö Jukka Pellinen Tampereen Ammattikorkeakoulusta. Kaupunkien viihtyvyyden kannalta sähkökuorma-autoilla on monia etuja: hiilidioksidipäästöt vähenevät radikaalisti, pienhiukkaspäästöt poistuvat ja melutaso alenee ratkaisevasti.

Tehtaan asentajahenkilöstön koulutus alkoi syyskuun 2021 alussa ja ensimmäiset 10 henkilöä aloittivat koulutuksen. Yhteistyökumppaneina ovat Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja Tampereen Ammattikorkeakoulu. ”Tavoitteena on kouluttaa sähköautoasentajia ja työnjohtoa 10 henkilön ryhmissä”, Jukka Pellinen toteaa. Uutta henkilöstöä koulutetaan joustavasti yrityksen tarpeen mukaan.

Mokopa Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun

Koivunen 90 vuotta

Utajärvellä, Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Mokopa Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun. Mokopa Oy on raskaan kaluston monimerkkikorjaamo, joka tekee raskaan kuljetuskaluston huolto- ja korjaustyöt. Korjaamolla tehdään määräaikaishuoltojen lisäksi mm. alustan, voimansiirron ja moottorin korjaukset sekä jarrutyöt ja jarrujen sovitukset.

Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat raskaan kuljetuskaluston huolto- ja korjaustöiden lisäksi rengastyöt sekä katsastuspalvelut. Lisäksi saman katon alta löytyvät myös viihtyisät kokous- ja saunatilat.

R-Asennus Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun

Koivunen 90 vuotta

Virroilla, Pirkanmaalla sijaitseva R-Asennus Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun. R-Asennus Oy on raskaan kaluston monimerkkikorjaamo, joka tekee raskaan kaluston, linja-autojen sekä metsä- ja työkoneiden huolto- ja korjaustyöt.

Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat kuorma- ja linja-autojen huolto- ja korjaustöiden lisäksi mm. metsäkoneiden ja traktoreiden huoltotyöt. Lisäksi saman katon alta löytyvät myös varaosamyynti sekä katsastuspalvelut.

Hyötyajoneuvohuolto JT-Asunmaa Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun

Koivunen 90 vuotta

Alavudella, Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Hyötyajoneuvohuolto JT-Asunmaa Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun. JT-Asunmaa Oy on raskaan kaluston monimerkkikorjaamo, joka tekee raskaan kaluston ja työkoneiden huolto- ja korjaustyöt.

Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat kuorma-autojen ja perävaunujen huolto- ja korjaustöiden lisäksi mm. työkoneiden huoltotyöt, lisälämmittimien asennukset ja korjaukset sekä kuorma-autojen ajopiirturien ja nopeudenrajoittimien tarkastukset sekä erityisesti voimansiirtolinjan huolto- ja korjaustyöt. Lisäksi palveluihin kuuluvat varaosamyynti sekä henkilö- ja pakettiautojen huolto- ja korjaustyöt.

Arskan Kone Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun

Koivunen 90 vuotta

Pohjois-Karjalan Ilomantsissa sijaitseva Arskan Kone Oy on liittynyt Top Truck -ketjuun. Arskan Kone Oy on raskaan kaluston monimerkkikorjaamo, joka tekee raskaan kaluston ja työkoneiden huolto-, korjaus- ja maalaustyöt.

Arskan Kone Oy:n palveluvalikoimaan kuuluvat mm. raskaan kaluston huolto- ja korjaustöiden lisäksi metsäkoneiden huoltotyöt sekä kuorma-autojen varustelu-, maalaus- ja päällirakennetyöt. Yrityksen palveluihin kuuluvat myös hinaukset sekä henkilöautojen huolto- ja korjaustyöt.

Top Truck osallistuu Power Truck Show 2021 -näyttelyyn Koivunen Oy:n osastolla U137

Koivunen 90 vuotta

Osastolla esitellään mm. PM-kappaletavaranosturilla varusteltua kuorma-autoa sekä raskaan kaluston Top Truck -korjaamoketjua. Paikalla on myös Top Truck -ketjuun kuuluvan Hyötyajoneuvohuolto JT-Asunmaa Oy:n edustaja.

Tervetuloa tutustumaan osastoomme!

www.powertruckshow.fi

Ilmastointihuoltotarjous

Koivunen 90 vuotta

Kesän huoltotarjous

Kuorma-autojen ilmastointilaitteen täyttöhuolto 89 € (71,77). Tarjous sisältää 1 kg R134a kylmäainetta. Huomioithan että, palvelut saattavat vaihdella korjaamoittain. Tarjous on voimassa 31.7.2021 saakka.

Huoltopalvelu Viitanen: Raskaan kaluston huolto- ja korjauskokemusta vuodesta 1985.

Huoltopalvelu Viitanen: Raskaan kaluston huolto- ja korjauskokemusta vuodesta 1985.

Veikko Viitanen perusti vuonna 1985 oman raskaan kaluston korjaamon, Huoltopalvelu Viitasen. Sitä ennen hän piti maansiirto- ja metsäkoneiden korjaamiseen erikoistunutta korjaamoa seitsemän vuoden ajan yhdessä yrityskumppanin kanssa. Yritys on toiminut koko ajan samassa paikassa Lahden Lotilassa. Tiloja on vuosien varrella laajennettu tarpeen mukaan, ja tilaa on nyt käytössä yhteensä n. 1100 m². Yritys työllistää tällä hetkellä kymmenen työntekijää. Huoltopalvelu Viitanen on alusta asti ollut mukana Top Truck -korjaamoketjussa, josta on ollut heille paljon apua varaosien hankinnassa sekä teknisten tietojen saamisessa.

Yrityksessä tehtiin kevään 2020 aikana sukupolvenvaihdos, ja nyt Markus Viitanen on etenevässä määrin siirtymässä vetovastuuseen. Samalla yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi. Kevään aikana avautui korjaamolle suora ja nopeampi yhteys valtatie 12:n Lahden eteläisen kehätien eritasoliittymiltä. Huoltopalvelu Viitasella on panostettu korjaamon kyltityksiin. Uuden kulkuväylän myötä liikenne on kasvanut teollisuusalueella, jossa korjaamo sijaitsee, ja uusien kylttien avulla korjaamon näkyvyys on parantunut.

Monipuolista huoltoa hallissa ja tien päällä

Huoltopalvelu Viitanen Oy tarjoaa kattavat raskaan kaluston korjaamopalvelut, mm. korjaukset ja huollot sekä testit, kalibroinnit ja vikakoodien luvut, pitkällä kokemuksella. Yrityksen toimenkuvaan kuuluvat kuorma-autojen, linja-autojen sekä perävaunujen huolto- ja korjaustyöt. Myös hyvin varusteltu huoltoauto on käytössä tien päällä tehtäviin korjauksiin. Korjaamolla on oma kuorma-auto, joten tarvittaessa on mahdollista hakea asiakkailta perävaunu korjaukseen. Kuorma-autolla hoituvat myös asiakkaiden ajoneuvokaluston katsastuskäynnit.

Korjaamolla on A-jarrukorjaamolupa. ABS- ja EBS-korjauksia ja -ohjelmointeja varten ovat käytössä Knorr- ja WABCO-ohjelmistot, ja tarvittaessa hyödynnetään Bosch KTS -testilaitteistoa. Katsastuksessa vaadittavat jarrutesti- ja sovituspaperit tehdään jarrudynamometrillä. Korjaamolla on myös vaadittava laitteisto piirturien ja nopeudenrajoittimien lakisääteisiin tarkastuksiin. Myös nelipyöräsuuntauslaite sekä ilmastoinnin huolto- ja korjaustoimiin vaadittava laitteisto löytyvät Huoltopalvelu Viitaselta. Lisäksi yritys kuuluu Bosch Commercial Vehicle -moduulikorjaamokonseptiin. Tämä mahdollistaa ammattitaitoisen korjauksen ajoneuvon merkkiin katsomatta. Yrityksessä pidetään henkilökunnan ammattitaitoa ajan tasalla hyödyntäen mm. ketjun koulutustarjontaa. Pitkän linjan yrittäjä kiittelee nuorempaa asentajapolvea ja hyvää yhteishenkeä korjaamolla. Tietoa vaihdetaan hyvässä hengessä ja ongelmatilanteita ratkotaan yhdessä. Tietoa ja osaamista jaetaan ja siirretään muille työntekijöille tarpeen mukaan.

Korjaamo on toiminut Lahden alueen valtuutettuna Iveco-merkkikorjaamona vuodesta 1997 lähtien ja on myös valtuutettu alkolukkojen myynti-, asennus- ja huoltopiste sekä ajopiirturien myyntipiste. Myös viranomaisten määräämät alkolukkojen asennukset hoituvat Huoltopalvelu Viitasella. Kattavasta varaosavalikoimasta löytyvät Iveco-varaosien lisäksi myös muiden ajoneuvomerkkien ja perävaunujen yleisimmät huolto- ja varaosat.

Huoltopalvelu Viitanen

Höylääjänkatu 2, 15520 Lahti
huoltopalveluviitanen.fi
Töiden vastaanotto: 050 313 6067,  Varaosat: 050 313 6068

Go to Top